GoedBericht.nl logo
Translate page English Blog

hoop doet leven!

wat is hoop en wat werkt het uit?

06-03-2022 - Geplaatst door Andre Piet

Hoop verwijst per definitie naar de toekomst. Maar hoop heeft ook grote impact op het nu. De redding die ons deel is geworden is een zaak van hoop. Of, zo u wilt, van verwachting. Toekomstmuziek. Alles wat we daarvan weten komt van God, Die dat heeft geopenbaard. Te zien valt er nog niets. Dat is ook precies wat hoop is.

Ondertussen is hoop wel ‘de brandstof’ waarop we leven. Het opent vensters. Het geeft kracht om de moeiten van vandaag te doorstaan. Het maakt dat we onze hoofden omhoog heffen. Bij alledaagse, menselijke hoop is dat slechts heel betrekkelijk. Maar als God belooft – Hij “die van den beginne reeds de afloop verkondigt” – dan is dat absoluut solide en vast. Als een anker!

Paulus spreekt in Titus 2:13 over “de gelukkige hoop” omdat de hoop zelf gelukkig is, maar ook gelukkig maakt. Niet vanuit blind of naïef optimisme, maar omdat bij God per definitie geen ‘hopeloze gevallen’ bestaan.

Wie hoop heeft, verwacht het goede voor de toekomst en juist dát geeft het bestaan vandaag zoveel vreugde want: ‘Hoop doet léven! 


Brochure kan online worden gelezen of gedownload (zie hieronder).
Ook kan de brochure gratis worden besteld bij Stichting Evangelie Om Niet

Delen: