GoedBericht.nl logo
English Blog

Titus 1:2 – de God die niet liegt

12-04-2023 - Geplaatst door Andre Piet

… op hoop van aeonisch leven, dat de God die niet liegt, beloofde voor aeonische tijden…

De woorden die God uitspreekt zijn zeer veelbelovend, maar dat op zichzelf maken deze woorden nog niet uniek. Ook woorden van mensen kunnen veelbelovend zijn, denk maar aan schoonklinkende beloftes die politici doen tijdens verkiezingscampagnes. Maar wat heb je aan veelbelovende lieden die niet in staat blijken hun woorden waar te maken? Inderdaad, niets. Sterker nog: ze laten je teleurgesteld met een ‘kater’ achter.

In Numeri 23:19 lezen we: “God is geen man dat Hij liegen zou of een mensenzoon dat Hij spijt zou hebben. Zou Hij zeggen en niet doen? Of spreken en niet volbrengen?” (zie ook 1Sam.15:19). Dat God almachtig is betekent niet, zoals het vaak wordt uitgelegd, dat God alles zou kunnen. Dat is Goddank niet waar. Hebreeën 6:18 verklaart nadrukkelijk dat het onmogelijk is voor God om te liegen.

Gods almacht betekent niet dat Hij alles kan, maar het betekent dat (zoals een lied zegt) “wat Zijn liefde wil bewerken, ontzegt Hem zijn vermogen niet”. Gods wil zal geschieden en Zijn liefde overwint. En wat GOD voornemens is en voorzegt, zal plaatsvinden. Alles staat onder Zijn controle en niets en niemand is in staat Hem te dwarsbomen!

Delen: