GoedBericht.nl logo
English Blog

Romeinen 3:4 – GOD waarachtig, elk mens leugenachtig.

26-08-2023 - Geplaatst door Andre Piet

… Het ongeloof van hen zal toch niet het geloof van God buiten werking stellen? 4 Volstrekt niet! Maar laat het worden: God is waarachtig, elk mens echter leugenachtig.

Een groter contrast tussen GOD en welk mens dan ook, is nauwelijks denkbaar. “Elk mens leugenachtig”. Let op: elk mens. Alle mensen, dus ook jij en ik. Dit geldt dus niet slechts voor het type notoire leugenaar die niet anders doet dan de boel oplichten. Of de politicus in aanzien die ter wille van de aankomende verkiezingen de feiten naar z’n hand zet. Het geldt ook voor alle keurige, fatsoenlijke mensen die wanneer het hen zo uitkomt, niet eerlijk zijn. Of liegen wanneer ze onder druk komen te staan. Wie blijft dan nog overeind? Maar zelfs de meest integere mens verklaart soms dingen die toch niet waar blijken te zijn. Er is niemand die enkel waarheid spreekt.

Slechts GOD is waarachtig. Van zijn woorden kunnen we volstrekt en in de absolute zin, altijd op aan. Wanneer Hij iets zegt gebeurt het. Zijn woord is ook altijd daad. Hij zegt: “er zij licht” en er is licht. Wat een grandioos voorrecht om als armzalige mensen te kunnen bouwen op GODS onwankelbaar en rotsvast Woord!

Delen: