GoedBericht.nl logo
English Blog

Hebreeën 4:12 – levend en effectief

17-01-2022 - Geplaatst door Andre Piet

Want het woord van God is levend en effectief…

Onderschat nooit de power van GODS woord. Door dat woord kwamen ooit alle dingen tot stand. GOD sprak en het was er, Hij gebood en het stond er (Ps.33:9). Niets is zo krachtig en effectief als het woord door Hem gesproken. Geen mensenwoord, hoe geleerd en weldoordacht ook, kan ook maar bij benadering tippen aan zijn woord.

Leiders van christelijke gemeenten menen dikwijls door zelf regels te gaan opstellen en daarop toe te zien, de geloofsgemeenschap in het gareel te houden. Maar het is een ziel-ige vervanging van het woord van GOD. Want dat woord alléén, zou gebracht worden. Vertel simpel wat “er staat geschreven”. Helder, krachtig en duidelijk. En vertrouw er maar gerust op dat dit woord effectief is en z’n werk doet. Dat woord hoef je niet te verdedigen. ‘Laat de leeuw maar los’ en hij zal zichzelf bewijzen.

Alles wat een ‘gemeente’ toevoegt aan het woord van GOD, is water bij de wijn doen. Want uitsluitend GODS woord is levend, vitaal en bruisend. Het is volmaakt effectief om een mens (op) te voeden en te sturen. Daar kan geen psychologie of management tegenop!

Delen: