GoedBericht.nl logo
English Blog

Genesis 24:67 – en hij kreeg haar lief

20-01-2023 - Geplaatst door Andre Piet

Toen bracht Izaak haar naar de tent van Sara en hij nam Rebekka en zij werd hem tot vrouw en hij kreeg haar lief.

We spreken over een geschiedenis ruim 3900 jaar terug. Andere tijden, andere gebruiken. De knecht van Abraham was naar verre familie gegaan om een bruid te zoeken voor de zoon van zijn heer. En Rebekka was vrijwillig meegegaan met de knecht en zojuist hadden zij en de bruidegom elkaar voor het eerst ontmoet. En nu zou Rebekka daadwerkelijk Izaaks vrouw worden. De vader van de bruid had de zorg over zijn dochter toevertrouwd aan Izaak. Voortaan zou hij haar in liefde beschermen.

Izaak trouwde Rebekka niet omdat hij haar lief had. Het is omgekeerd. Izaak kreeg Rebekka lief omdat ze zijn vrouw was geworden! Zoals Rebekka’s vader haar liefhad als dochter, zo zou Izaak haar de rest van zijn leven liefhebben als zijn vrouw. Ze was aan hem gegeven voor het leven. Daarom kreeg Izaak haar lief.

Het huwelijk is niet gebaseerd op (valentijn) gevoelens. Dat is bouwen op zand; de statistieken bewijzen het. Men zou bouwen op de rots, het woord dat “ja en amen” is. Van GOD die trouw is en nooit laat varen.

Delen: