GoedBericht.nl logo
English Blog

1Korinthe 16:5-7 – Paulus ziet uit naar ontmoeting

27-05-2020 - Geplaatst door Andre Piet

5 Ik zal naar jullie toekomen wanneer ik door Macedonië ga (want ik ga door Macedonië) 6 maar dan zal ik mogelijk bij jullie blijven of ook overwinteren zodat jullie mij voort zullen kunnen helpen wanneer ik zou gaan. 7 Want ik wil jullie niet in het voorbijgaan waarnemen, want ik hoop enige tijd bij jullie te verblijven, voor zover de Heer dit toestaat.

Het schrijven van de Korinthe-brief kan met precisie worden aangewezen in Lucas’ verslag in het boek Handelingen, namelijk in hoofdstuk 19 vers 21. Paulus is in Efeze en zou daar nog blijven tot aan Pinksteren (:8) om dan vervolgens via Macedonië af te zakken naar Achaje, het Griekse schiereiland waar Korinthe de hoofdstad van was.

Paulus wilde hoe dan ook, langere tijd bij de Korinthiërs vertoeven en bij hen wellicht dan ook te overwinteren. Ver reizen tijdens het winterseizoen was niet goed mogelijk maar die tijd kon goed worden gebruikt voor de voorbereiding op de doorreis. Uiteraard “voor zover de Heer dit toestaat”, een belangrijk voorbehoud bij alle plannenmakerij. In het boek Handelingen (20:3) blijkt dat Paulus inderdaad drie maanden in Korinthe is geweest. Elkaar als gelovigen face-to-face begroeten en ontmoeten was voor hem een groot goed! En hoe herkenbaar is dat!

Delen: