GoedBericht.nl logo
English Blog

wie is André Piet, de man achter deze website?

Op 2 maart 1961 zag André Piet het levenslicht en groeide op in een protestants (christelijk gereformeerd) kwekersgezin in Aalsmeer. Na het voortgezet onderwijs (1977) had hij het op school wel gezien en ging werken op de rozenkwekerij van zijn vader en er volgde nog diverse andere banen. Zo werkte hij enige jaren in een winkel voor tuinbouw-artikelen, later ook als vertegenwoordiger en heeft o.a. ook gewerkt in een jeugdhotel in Amsterdam. Van 1992 tot begin 2009 werkte hij op een kwekerij in de Heliconia’s, een tropische snijbloem.

In 2009 maakte hij een switch naar het NT2-onderwijs. Eerst als docent inburgering, daarna een tiental jaren als freelance-taaldocent voor o.a. de gemeente Den Haag (‘Taal in de Buurt’), diverse bedrijven, uitzendbureaus en/of onderwijsinstellingen. Sinds najaar 2019 heeft hij ook daar een punt achter gezet.

Al vanaf zijn vroege kinderjaren had André grote belangstelling voor de Bijbel en in zijn tienerjaren werd hij een hartstochtelijk bijbelvorser en dat is sindsdien nooit veranderd. Sinds eind jaren tachtig werd hij ook steeds meer gevraagd als spreker in samenkomsten en werd hij actief als bijbelleraar.

In 1990 leerde hij via zijn spreekbeurten zijn vrouw Petra Heemskerk kennen. Op 21 april 1992 traden zij in het huwelijk in Katwijk aan Zee. Daar gingen ze ook wonen en kregen drie kinderen: Naomi (1993), Boaz (1997) en Jachin (1998). Sinds 1997 wonen ze met hun gezin in Rijnsburg (gemeente Katwijk).

In het jaar 2000 begon André een eigen bijbelstudie-website: www.goedbericht.nl. Daarop staan inmiddels duizenden artikelen, blogs, powerpoints, audio-files en video’s. Dit veelzijdige werk en alles wat daaronder valt, doet André principieel gratis. Aangezien dit werk hem steeds meer in beslag ging nemen heeft hij in 2009 Stichting GoedBericht opgericht om sympathisanten in de gelegenheid te stellen het werk van GoedBericht te ondersteunen. Petra werkt daarbij ook een aantal dagen op een accountantskantoor. Hun oogmerk is dat André maximaal tijd kan vrijmaken voor al het werk rondom ‘het Goede Bericht’.

Delen: