English blog

André Piet

Op 2 maart 1961 zag ik het levenslicht en groeide op in een protestants (christelijk gereformeerd) kwekersgezin in Aalsmeer. Na het voortgezet onderwijs (1977) had ik het op school wel gezien en ging ik werken in de rozenkwekerij van de familie en er volgde nog diverse andere banen. Zo werkte ik enige tijd in een winkel van tuinbouw-artikelen, was ik vertegenwoordiger, werkte een tijdje in een jeugdhotel in Amsterdam en korte tijd ook voor een export-firma op de bloemenveiling. Van 1992 tot begin 2009 werkte ik op een kwekerij in de Heliconia’s, een tropische snijbloem.

In 2009 maakte ik een switch naar het NT2-onderwijs. Eerst als docent inburgering, daarna enkele jaren als freelance-taaldocent voor de gemeente Den Haag (‘Taal in de Buurt’). Tegenwoordig geef ik nog hooguit twee avonden taalles op freelance-basis, meestal voor bedrijven, uitzendbureaus en/of onderwijsinstellingen.

Al vanaf mijn kleuterjaren had ik grote belangstelling in de Bijbel en in mijn tienerjaren werd ik een hartstochtelijk bijbelvorser en dat is nooit veranderd. Sinds eind jaren tachtig werd ik ook steeds meer gevraagd als spreker in samenkomsten en werd ik actief als bijbelleraar.

In 1990 leerde ik via mijn spreekbeurten mijn vrouw Petra Heemskerk kennen. Op 21 april 1992 traden wij in het huwelijk in Katwijk aan Zee. Daar gingen we ook wonen en we kregen drie kinderen: Naomi (1993), Boaz (1997) en Jachin (1998). Sinds 1997 wonen we met ons gezin in Rijnsburg (gemeente Katwijk).

In het jaar 2000 begon ik een eigen bijbelstudie-website: www.goedbericht.nl. Daarop staan inmiddels duizenden artikelen, blogs, powerpoints, audio-files en video’s. Dit veelzijdige werk en alles wat daaronder valt, doe ik principieel gratis. Aangezien dit werk mij steeds meer in beslag ging nemen hebben we in 2009 Stichting GoedBericht opgericht om sympathisanten in de gelegenheid te stellen het werk van GoedBericht te ondersteunen. Petra werkt daarbij ook vier dagen op een accountantskantoor. Mijn oogmerk is om maximaal tijd tijd vrij te kunnen maken voor het Goede Bericht.

Delen: