English blog

Romeinen 6:5 – samen één plant geworden

27-05-2019 - Geplaatst door Andre Piet

Want indien wij samen één plant zijn geworden in de gelijkenis van zijn dood, dan zullen wij het ook zijn van zijn opstanding.

In dit gedeelte zet Paulus uiteen dat zij, die “in Christus Jezus” zijn, één gemaakt zijn met hem. Zó ziet God ons. Niet bij wijze van spreken, maar letterlijk. Als ik ‘menselijk’ naar mezelf kijk dan beoordeel ik mezelf door de bril van het verleden. Ik zie iemand die faalde en nog steeds in veel opzichten te kort komt. Maar God ‘kijkt’ anders. Hij ziet geen verleden. Hij ziet mijn toekomst. In het licht van zoals ik straks zal zijn.

Toen Christus stierf, toen stierf ik. Als vergroeid met hem en daarom ook delend in zijn lot. Dus toen hij op opstond, werd ik met hem mede opgewekt. Zo ziet God mij nu en dat bepaalt wie ik ben. Levend voorbij de dood. Een nieuwe schepping!

Wie ik ben wordt niet bepaald door wat anderen van mij vinden. Of zoals ik mijzelf beoordeel of voel. Dat is drijfzand en nooit geeft het vastheid. Slechts mijn Schepper komt het toe om te vertellen wie ik ben. Zo reken ik en zo mag ik wandelen. “In nieuwheid van leven”!

Delen: